Wat is Hypnotherapie?

- En wat kun je ermee ?

Wat is Hypnotherapie? Simpel gezegd: de 1e vorm van psychotherapie die mensen helpt hun mentale problemen op te lossen, en wel in het brein. Dus het heeft niets te maken met hypnoseshows waarin een hypnotiseur "slapende" mensen de raarste dingen laat doen.

Juist door zulke shows hangt er een zweem van geheimzinnigheid rondom hypnose. Daarom gebruiken wij liever het woord "Hypnotherapie".

Want, in tegenstelling tot de hypnoseshows, gaat het bij hypnotherapie om een behandelmethode. Dus om een therapie die erop gericht is om mensen van een mentaal probleem af te helpen. En daarbij gebruiken wij verschillende coachingstechnieken.

Tenslotte is er nog een belangrijk verschil: in tegenstelling tot de hypnoseshows behoud je bij hypnotherapie de volledige controle. Je bent dus altijd veilig en je gaat nooit dingen doen tegen je wil.

Samengevat: Hypnotherapie is een veilige vorm van hulpverlening bij problemen die ontstaan in het brein en die daar ook worden opgelost.

Wil je meer weten? Klik dan hier.

Hypnotherapie kan je helpen

In onze praktijk hebben we al talloze mensen van hun problemen af kunnen helpen. Daar ieder mens echter anders is, kunnen we hier niet beweren dat door ons een bepaalde klacht altijd kan worden verholpen. Wel hebben wij vaak mensen van hun klachten af kunnen helpen, die bij de reguliere zorg niet verder kwamen. 

Daarmee willen we niet zeggen dat je lopende behandelingen bij een reguliere arts / hulpverlener moet afbreken om bij ons aan een traject te beginnen. Integendeel, wij raden je aan dat eerst met je zorgverlener te bespreken.

Echter, als aanvulling op reguliere zorg biedt hypnotherapie tal van mogelijkheden. Denk daarbij aan het beter inzicht krijgen in het eigen denken en handelen of aan het omgaan met klachten. 

Inmiddels weten we maar al te goed dat lichamelijke klachten hun oorsprong hebben in het brein. Vaak zijn mentale klachten en problemen namelijk oorzaak van fysiek lijden. Bij die klachten is hypnotherapie een krachtige, heilzame behandelingsvorm. Kijk op onze home-pagina welke programma's we aanbieden.

Wat is Hypnotherapie?

Het woord Hypnose

Hypnos

Hypnose komt van het woord Hypnos. Dit was de Griekse god van de slaap die mensen, maar ook goden, in slaap kon brengen.

Hypnos had een paar zonen, de Oneiroi. Zij zijn symbool voor alle soorten dromen die er bestaan.

De bekendste zoon is Morpheus. Als iemand heel diep slaapt zeggen we wel eens dat die persoon "in Morpheus' armen is".

Hypnos wordt meestal afgebeeld met 2 vleugels die uit zijn slaap komen.

Moderne Hypnotherapie heeft echter niets met slaap te maken. Hypnose is een staat van diepe ontspanning en geconcentreerde focus.

Anneke & Anne-Marieke

Even Voorstellen

Wij zijn Anneke en Anne-Marieke Dusseljee. Beide gecertificeerd hypnotherapeut met een eigen praktijk in Almelo. En inderdaad; we zijn familie.

Meer weten? Klik dan hier of op de knop hieronder. Dan kom je op de "Over Ons" pagina.

Volg ons ook op Sociale Media

Ik merk na de hypnose-sessie al veel veranderingen in contacten met mijn collega’s. En dat al direct op de eerste werkdag! Ik voel me daarom vrijer en relaxter en zij reageren anders op mij.

Izabela

 38 jaar

Maak vandaag nog een Afspraak