Hypnotherapie of Hypnose Therapie

Hypnotherapie of hypnose therapie is een van de oudste vormen van psychotherapie. Het wint tegenwoordig razendsnel aan populariteit en wordt steeds meer erkend als geestelijke hulpverlening zoals psychologie en psychiatrie.

Hypnose wordt ook wel trance genoemd. Trance geeft je de mogelijkheid om het bewuste denken los te laten en in contact te komen met je onbewuste. Dat klinkt misschien enger dan het is. Je gaat in hypnose namelijk echt niet in contact komen met geesten uit de Middeleeuwen of iets dergelijks. Ook komt er niet een duivel tevoorschijn die jij gaat vereren. Geloof me, dat zijn allemaal "broodje aap verhalen". Echt, in hypnose bent je bij een hypnotherapeut volkomen veilig.

Want laat ik meteen maar een ander hardnekkig misverstand noemen, namelijk dat je helemaal willoos zou zijn overgeleverd aan je hypnotherapeut. Mensen denken dat vaak omdat ze ooit op televisie een show van een hypnotiseur hebben gezien. Daarin doen mensen soms de raarste dingen ter vermaak van het publiek.

Je zult nooit ongewild vertellen waar je creditcard is

Gelukkig is zo'n show niet te vergelijken met een hypnotherapie of hypnose sessie. Daarin maak je weliswaar gemakkelijk contact met de diepere lagen van je onbewuste, maar je blijft gewoon controle houden over je eigen doen en laten.

Je zult dus nooit ongewild vertellen waar je creditcard is en ook zul je onder hypnose nooit je huissleutel weggeven. Integendeel, je leert meer controle te krijgen over je eigen gedachten en gevoelens. Dus als je me vraagt of hypnose gevaarlijk is dan kan ik je gerust stellen, hypnose is absoluut ongevaarlijk. Je bent dus altijd veilig.

In de hypnotherapie zijn talrijke methoden en technieken te integreren en dat maakt het juist zo krachtig. Het mooiste van het werken met hypnose is dat de oplossing van het probleem altijd door jezelf gevonden wordt. Wij geven je een kader waarbinnen jij je eigen weg kunt vinden.

Wat kun je met Hypnotherapie?

Met hypnotherapie ga je als het ware in iemands brein. Natuurlijk niet met een scalpel zoals een neurochirurg dat doet. Nee, een hypnotherapeut doet dat met taal. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar met de juiste formuleringen kan een hypnotherapeut jou in contact brengen met je onbewuste. Het doel daarvan is om problemen die daar ontstaan ook daar op te lossen. En met problemen bedoel ik mentale problemen met soms lichamelijk symptomen.

Laat ik maar een paar mogelijkheden van hypnotherapie beschrijven.

Hypnotherapie of Hypnose Therapie

Angsttherapie door Hypnose

De meeste kinderen leven lekker zonder zorgen. Helaas kun je dat niet over volwassenen zeggen. Als volwassenen iets kunnen dan is het wel piekeren. En iemand die piekert heeft angst. Meestal is die angst onschuldig maar lang niet altijd.

Er zijn bijvoorbeeld mensen die krijgen alleen al bij het denken aan de tandarts angst. Ook zijn er mensen met separatie angst hoewel hun partner iedere avond terugkomt van het werk. Daarnaast zijn er mensen die nachten wakker liggen omdat dagen van tevoren die aanstaande presentatie angst inboezemt. En natuurlijk hebben mensen angst om dood te gaan ook al zijn ze zo gezond als een vis.

Verder heb je mensen die, zonder aanwijsbare reden, de hele dag met een angst gevoel in hun lichaam rondlopen. En wat dacht je van al die mensen die angst voor verandering hebben? Kom niet om 10 uur aan hun deur als je om 11 uur hebt afgesproken. 

"Zijn al die mensen nu gek?" denk je misschien. Nee natuurlijk niet. Dat zijn mensen die lijden. De een wat meer en de ander wat minder. Sommige van hen vinden dat lijden in het geheim heerlijk, omdat ze daardoor aandacht krijgen. Die kun je dus niet helpen. Ook niet met hypnose. Want hypnose is krachtloos wanneer je niet van je angst af wilt komen.

Wil je dat wel, dan biedt hypnotherapie absoluut hulp bij angst.

Meer Zelfvertrouwen door Hypnotherapie

Een gebrek aan zelfvertrouwen is natuurlijk ook een angst. We noemen het faalangst. Niet alleen kinderen hebben er veel last van (op school  bijvoorbeeld), maar ook volwassenen (bijvoorbeeld op het werk). Mensen geven zich niet op voor een bijscholingscursus omdat ze bang zijn dat ze het niet halen. Dat ze daarmee hun promotie mislopen vinden ze niet zo erg. 

Ik had het hierboven al over het "iets" in het onbewuste dat niet wil dat je iets doet. Het laat je de hele tijd weten dat je iets niet kunt. De oorsprong daarvan kan in het ver verleden zijn ontstaan. Met hypnotherapie gaan we naar dat "iets" en die oorsprong op zoek en leggen we die stoorzender het zwijgen op.

Hypnotherapie of Hypnose Therapie

Afvallen door Hypnose Therapie

Met hypnotherapie kun je problemen oplossen die in je brein een eigen leven zijn gaan leiden. Vaak (nee inderdaad, niet altijd) uiten zich die problemen dan lichamelijk. Je merkt bijvoorbeeld opeens dat je zwaarder wordt.

Met behulp van hypnose kun je je probleem oplossen en als dat eenmaal is gebeurd kun je veel makkelijker afvallen. Let goed op: het gaat hier om afvallen met behulp van hypnose, niet onder hypnose. Het is niet zo dat je na een hypnose sessie opeens 2kg kwijt bent. Was het maar zo. Nee, het werkt anders.

Kijk, afvallen doe je door dagelijks minder calorieën  te eten en daarvan ook alleen de goede calorieën. Eigenlijk weet iedereen dat maar kan de een het wel en de ander niet. In 98% van de gevallen komt dat omdat er in je brein "iets" niet wil dat je afvalt. En dat "iets" zit vaak stevig verankerd in je onbewuste. Met hypnose probeer je dit "iets" te "wissen" waardoor het afvallen makkelijker wordt.

Om je te helpen plaatst een hypnotherapeut soms een zogenaamde virtuele maagband. Dit gebeurt als je in hypnose bent. Natuurlijk is dit geen echte maagband zoals een chirurg die plaatst. Deze "hypnose maagband" is meer een, laten we zeggen, stukje "code" waarmee je brein als het ware een kleine update krijgt.

Bianca L'abée

Wil jij afvallen met behulp van hypnose dan bevelen wij je de website ikveranderwel.nl van Bianca L'abée aan. Bianca heeft al letterlijk duizenden mensen geholpen om van hun overtollige kilootjes af te komen.

Hypnotherapie of Hypnose Therapie

Gratis Mp3 downloads hoofdmanager.nl

Hoe werkt Hypnose?

Probeer eens aan iemand de smaak van een sinaasappel uit te leggen als diegene er nog nooit een zou hebben gegeten. Wat denk je, zou jij de smaak zo goed kunnen beschrijven dat die ander precies weet wat je bedoelt? Waarschijnlijk niet. Zo is het ook met een hypnose sessie. Je moet hypnose ervaren.

Gelukkig kan dat want we hebben een aantal gratis hypnose Mp3’s gemaakt die je hier vindt. Overigens zit er ook een aantal bij die speciaal voor kinderen zijn gemaakt. 

In veel gevallen ervaar je dan al direct veranderingen en dat is super!  Ervaar je weinig of geen verandering? Dan ligt je probleem waarschijnlijk in een diepere laag van je onbewuste. In dat geval kunnen we beter samen aan de slag gaan.

Klik op deze link en ontdek welke Mp3's al in onze "winkel" staan. Kom er regelmatig terug want we maken steeds nieuwe Mp3's.

Hypnotherapie of Hypnose Therapie

Vaak gestelde vragen over hypnose


Raak ik de controle kwijt?

Nee, juist niet. Hypnose is een staat van krachtige focus. Net zoals je bijvoorbeeld helemaal op kunt gaan in een boek en dan opeens merkt dat je de tijd vergeten bent. Door je probleem op te lossen krijg je juist weer meer controle over je leven.


Ga ik straks gekke dingen doen, zoals in een show?

Nee, ook dat niet. Dat hoort bij show hypnose. Dat is een andere tak van hypnose. Wij zijn hypnotherapeuten, geen hypnotiseurs en we begeleiden jou in het oplossen van je probleem.


Kom ik altijd weer UIT hypnose?

Je komt altijd weer uit hypnose. Net zoals je ook altijd uit een dagdroom moment komt. Na de sessie drinken we nog wat en hebben we nog een nagesprek. Daarna kun je prima weer naar huis rijden.


Kan ik wel IN hypnose?

Iedereen kan in feite in hypnose. Je kunt je brein leren om in trance te gaan en daar steeds beter in te worden. De diepte van hypnose kan van persoon tot persoon verschillen en dat is oké.


Lossen jullie mijn probleem op?

Helaas zijn we geen Harry Potter en hebben we geen toverstaf om je probleem op te lossen. We begeleiden je met alles wat wij in huis hebben zodat je zelf tot de oplossing komt van jouw probleem op jouw manier. En dat is altijd de beste manier. Wij zetten ons voor 100% in en dat verwachten we van jou ook.

Hypnotherapie of Hypnose Therapie

We hypnotiseren onszelf vaker dan je denkt.

Door onszelf steeds namen te geven, beperkingen op te leggen en angsten aan te praten, geven wij ons zelf vaak negatieve suggesties en hierdoor een negatief gevoel. Hierdoor verandert een nare gewoonte, als je die maar lang genoeg toepast, in een overtuiging en ga je krijgen waar je om vraagt.

Daarom geven we je in hypnose zoveel mogelijk positieve suggesties die je ondersteunen om je beter te voelen.

Stel je eens voor wat er zou gebeuren als je ook jezelf dagelijks zulke positieve suggesties zou kunnen geven. Denk daarbij aan

  • ik ben niet meer bang voor iets waarvoor ik altijd bang was
  • er is geen reden om te twijfelen. Ik kan dat gewoon.
  • na de hypnose-sessie ben ik totaal kalm en relaxed

Tot slot

Heb je ook een probleem waar je maar niet vanaf kan komen? Een "iets" in je hoofd dat je voortdurend belemmert om zorgeloos te leven. Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Onze telefoonnummers staan hieronder.

Andere Technieken die we toepassen

Met de MatriXmethode zelf je Probleem oplossen

blogs
Lees Meer

Meer weten ?

Wil je nog iets meer weten? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Dit doe je via onze contactpagina. Wil je liever bellen? Ook dat kan.

Anneke

06 - 2181 4742

Anne-Marieke

06 - 2181 4742

Anneke

06 - 2181 4742

Anne-Marieke

06 - 1139 239 25