Zelfvertrouwen vergroten met Hypnotherapie

Zelfvertrouwen vergroten met hypnotherapie is helemaal in. Met deze oudste vorm van psychotherapie kun jij je onzekerheid overwinnen. Na jaren van getwijfel kan het hernieuwde zelfvertrouwen geloof in jezelf terugbrengen. Is dat niet mooi?

Eindelijk kun jij je onzekerheid aanpakken zonder een cursus zelfvertrouwen te moeten volgen. Ook een onzeker kind kan met hypnotherapie weer een mooi portie aan zelfvertrouwen ontwikkelen. 

Gebrek aan zelfvertrouwen - de Oorzaken

Het gebrek aan zelfvertrouwen ontstaat in de meest gevallen al heel vroeg. Oorzaak nummer 1 is een verstoorde relatie tussen ouder(s) en kind. Wanneer ouders regelmatig kritiek op hun kind hebben en het kind deze kritiek zelf ook begint te geloven is er een hele grote kans dat er een laag zelfbeeld gaat ontstaan. Wanneer de kritiek ook nog wordt gedeeld door vriendjes, kennissen en/of familieleden wordt dit lage zelfbeeld alleen maar versterkt en en verankert het zich in het brein van het kind. Gedachten als "Ik ben niet goed genoeg" of "Ik kan dit niet" komen dan steeds vaker naar boven.

Ook op latere leeftijd kan een gebrek aan zelfvertrouwen voor een laag zelfbeeld zorgen. Mensen kunnen onzeker in relatie worden wanneer hun partner ontrouw is gebleken. Je zelfvertrouwen opbouwen na vreemdgaan van degene van wie je altijd hebt gehouden, wordt dan een schijnbaar onmogelijke klus. Ook door financiële zorgen, problemen op het werk, lichamelijke kenmerken zoals impotentie, littekens na operaties kun je een laag zelfbeeld ontwikkelen.

Zelfvertrouwen vergroten met Hypnotherapie

zelfvertrouwen vergroten met hypnotherapie

Symptoom - Verlegenheid

Gebrek aan zelfvertrouwen - de Symptomen

Een negatief zelfbeeld kan zich op verschillende manieren uiten. Denk daar bijvoorbeeld aan:

 • angsten zoals faalangst,
 • driftbuien,
 • verlegenheid,
 • zwetende handen,
 • hartkloppingen
 • droge mond

Herken je dit bij jezelf of bij je kind?

 • Heb jij de neiging om je steeds met anderen te vergelijken?
 • Kun je niet makkelijk omgaan met complimenten?
 • Zeg je vaak ‘sorry’?
 • Voel je je snel aangevallen?
 • Moet je alles perfect doen van jezelf?
 • Ben je snel geïrriteerd of boos?
 • Durf je niet goed ‘nee’ te zeggen?
zelfvertrouwen vergroten met hypnotherapie

Zelfvertrouwen vergroten met Hypnotherapie

Gebrek aan zelfvertrouwen is aangeleerd.

Gelukkig wordt niemand met een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen geboren. Vaak is het aangeleerd door negatieve ervaringen of (vaak onbewust) door de opvoeding. Maar wat je hebt aangeleerd, kun je gelukkig ook weer afleren! 

Als je weer in jezelf gelooft en je eigen mogelijkheden ontdekt, sta je stabieler in het leven. Dan kun je zowel met successen omgaan als met stress of tegenvallers. Zelfvertrouwen en eigenwaarde zijn belangrijke voorwaarden om je gelukkig en in balans te voelen.

Heb je ook weinig zelfvertrouwen en zou je daar graag van af worden geholpen. Neem dan nu contact met ons op want met onze coaching methoden (o.a. hypnotherapie) konden al heel veel mensen hun zelfvertrouwen vergroten.

angst overwinnen zonder medicijnen


Auteur: Anne-Marieke Dusseljee

Diensten

Anne-Marieke studeerde na het VWO psychologie. Eerst aan de UT Enschede en later Kinderpsychologie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. 

Daarna haalde zij haar Master Hypnotherapie  aan het Hypnose Instituut Nederland. Verder heeft zij zich gespecialiseerd in de MatriXmethode van Ingrid Stoop en EFT bij Wouthiera Crommelin

Anne-Marieke is mede-eigenaar van Praktijk Hoofdmanager te Almelo.


Misschien ook interessant voor je

Ik ben zo moe in mijn hoofd – tips

Ik ben zo moe in mijn hoofd – tips

Faalangst – Kind op de Rem

Faalangst – Kind op de Rem

Mis nooit meer een Blog !

Als je je aanmeldt sturen we je telkens een email als we weer een nieuwe blog hebben geplaatst.