Stress Vermindering Online

Als Stress Vermindering Online mogelijk zou zijn, zou jij daar dan gebruik van willen maken? Geen heen en weer karren tussen jouw huis en je anti-stress coach, altijd de mogelijkheid om een mailtje te sturen en te leren van de ervaringen en oplossingen van anderen.

Dat klinkt te mooi om waar te zijn, zul je misschien denken. Nou mooi niet. Want Hypnolab in Almelo biedt Online een prachtig Stress-Vermindering-Programma aan. Onderaan deze pagina lees je hier straks meer over. Maar laat ik eerst wat meer over stress en de symptomen ervan vertellen. Als je jezelf hierin herkent moet je zeker doorlezen tot het eind.

Stress - Positief en Negatief


Stress is een normale menselijke reactie dus ieder mens heeft er wel eens mee te maken. Geen wonder dan ook dat het menselijk lichaam ontworpen is om stress te ervaren en erop kan reageren. Ervaar je namelijk stress dan produceert je lichaam fysieke en mentale reacties waardoor je je aan zo'n situatie kunt aanpassen.

Zo kan stress ons alert en gemotiveerd houden als we bijvoorbeeld een belangrijk proefwerk of sollicitatiegesprek moeten voorbereiden. Daardoor kunnen we harder werken en langer wakker blijven. Dat is dus positief, nietwaar?

Maar goed, stress kan ook erg slecht zijn. En dat is het geval als we deze stress constant ervaren. Alsof we voortdurend onder stroom staan. In zo'n geval kan stress zijn tol eisen. Niet voor niets wordt het ook wel een sluipmoordenaar genoemd. 

Stress Vermindering Online

Stress Symptomen

Gelukkig krijg je al in een vroeg stadium signalen dat je voor stress vermindering moet gaan zorgen. Je moet die signalen echter wel kunnen herkennen. Dus laten we maar de belangrijkste stress symptomen voor je op een rijtje zetten. Mocht je zelf stress klachten hebben dan herken je er misschien een of meer.

Mentale klachten

Mentale stress klachten zoals een voortdurend opgejaagd gevoel en een constante zenuwachtigheid kunnen er voor zorgen dat je snel geïrriteerd en misschien wel agressief kan worden. Door die conflicten die dat veroorzaakt ga je natuurlijk weer slecht slapen waardoor je de volgende dag nog meer onder spanning komt te staan.

Het gevolg? Nog meer discussies, nog meer ruzies nog meer spanning. En dat zorgt er weer voor dat slaapproblemen oplossen onmogelijk voor je wordt. Zo kom je ongemerkt in een "stress spiraal" waar je maar moeilijk uit kan komen. 

Lichamelijke klachten

Naast de mentale klachten er zijn ook tal van lichamelijke stress symptomen. Zo heb je misschien ook van die dagen waarop je de hele tijd op je hoofd zit te krabben omdat de stress jeuk bultjes veroorzaakt. Om gek van je worden. En natuurlijk weet je ook dat stress diarree kan veroorzaken.

Dat stamt overigens nog uit de tijd dat we ons alleen lopend konden verplaatsen. Dreigde er dan gevaar was het zaak om zo weinig mogelijk ballast bij je te hebben zodat je erg hard kon lopen.  Let maar eens op een vogel die verschrikt wegvliegt. Die weet ook dat stress en darmen "iets met elkaar te maken hebben".

Heb je kinderen dan weet je misschien dat stress buikpijn kan veroorzaken. Bij kinderen gaat die buikpijn in de regel vaak snel over. Ben je echter eenmaal volwassen en sta je "voortdurend aan" dan kun je een constant opgeblazen gevoel krijgen. In de volksmond heb je dan een zogenaamde stress buik wat erg vervelend kan zijn.

Stress Vermindering Online

Het is een "publiek geheim" dat huiduitslag stress vaak als oorzaak heeft. Wat echter weinig mensen weten is dat stress incontinentie kan veroorzaken. Dat is voor de persoon in kwestie niet alleen een lichamelijke kwaal maar ook een mentale belasting. Want deze mensen zijn voortdurend in angst dat op ieder moment er ongewild urine kan weglopen. Niet zelden krijgen deze mensen medicatie voorgeschreven die de incontinentie bestrijdt maar de oorzaak ervan niet oplost. 

Het kan ook dat je vaak door voortdurende stress duizelig wordt. Dat komt omdat stress hoge bloeddruk kan veroorzaken. Nogal logisch dus dat stress hoofdpijn kan veroorzaken Mensen denken bij duizeligheid dat alleen een te lage bloeddruk dit kan veroorzaken maar dat is een wijdverbreide misvatting. Heb je dus regelmatig last van duizeligheid, check dan van tijd tot tijd je bloeddruk want een constant te hoge bloeddruk kan levensgevaarlijk zijn op termijn.

HypnoLab

Herken je een of meer van bovenstaande stress symptomen dan is het tijd om de oorzaak ervan zo snel mogelijk weg te nemen. En dat doe je natuurlijk daar waar die oorzaak zit: in je hoofd. Want stress vermindering door een zogenaamde body stress release klinkt wel hip, het zal je nooit voorgoed van je stress klachten kunnen afhelpen. Daarvoor moet je toch echt "in je hoofd aan de slag"!

Samen met Menno Littel van deburnoutdokter.nl hebben we HypnoLab opgericht. We bieden een online programma aan Voluit Leven zonder Stress.

Daarnaast kun je je inschrijven voor het programma "HypnoBubbels" een stress coaching programma dat we 2 keer per maand online verzorgen. Dit gaat in de vorm van een groepssessie. We hebben hier bewust voor gekozen omdat we hebben moeten ervaren dat het wederzijds stimuleren en het uitwisselen van ervaringen en oplossingen versterkend werkt alle deelnemers.

Heb jij last van voortdurende stress en spanning in je hoofd en in je lijf en wil je daar nu eindelijk eens voor altijd van af? Meld je dan nu aan voor onze online progamma's die je lekker vanuit je eigen vertrouwde omgeving kunt volgen.

Stress Vermindering Online

Wil jij ook van je stress af zonder het huis uit te moeten. Druk dan nu op onderstaande knop.


Auteur: Anneke Dusseljee

Diensten

Na werkzaam te zijn geweest als fysiotherapeut volgde Anneke de opleiding tot Holistische NLP Practitioner aan de Academie voor Holistisch Coachen te Bilthoven. Vervolgens werd zij volledig gecertificeerd Hypnotherapeut naar alle opleidingen te hebben gevolgd aan het Hypnose Instituut Nederland.

Zij is samen met dochter Anne-Marieke eigenaar van Praktijk Hoofdmanager, tevens mede-eigenaar van 
HypnoLab. Daarnaast is ze eigenaar van Expertisecentrum voor Kinderhypnose "Next Generation Kids".

Tenslotte is zij docent aan het 
Hypnose Instituut Nederland voor alle opleidingen.


Misschien ook interessant voor je

Ik ben zo moe in mijn hoofd – tips

Ik ben zo moe in mijn hoofd – tips

Faalangst – Kind op de Rem

Faalangst – Kind op de Rem