Hoe Leren weer Leuk wordt

Menig ouder zou dolgraag willen weten hoe leren weer leuk wordt voor hun kind. Want als je kind iets leuk vindt dan zet het zich daar ook voor in.

Als ouders ons vragen waarom hun kind toch zo ongemotiveerd is voor school dan denken we vaak: "Heeft je zoon dan nooit geleerd welke manier van leren bij hem past?" of "Is je dochter ooit aan de hand genomen om te kijken hoe zij het beste haar agenda kan indelen?"

Belangrijke vragen want pas als aan de nodige voorwaarden is voldaan kan een kind met plezier leren.

Met ons programma "Hoe leren weer leuk wordt" helpen wij kinderen, - samen met de ouders -, om een manier te vinden waarop kinderen weer plezier krijgen in het leren.

Veel kinderen hebben met dit door ons ontwikkelde programma al enorme vooruitgang geboekt op school.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan gewoon verder.

Anne-Marieke vertelt over het Leerprogramma

Herken je dit?

  • Studeert je kind thuis veel maar op school komt het er niet uit? 
  • Loopt je zoon loopt steeds achter de feiten aan?
  • Verzint je dochter steeds smoesjes om maar niet naar school te moeten?
  • Kijkt je kind tijdens de les liever naar buiten dan dat het oplet?
  • Heeft je zoon stress en ervaart hij druk omdat het niet goed kan plannen?
  • Heeft  je dochter 's zondags altijd buikpijn omdat het na het weekend weer naar school moet?
  • Vindt je zoon of dochter het moeilijk om goed te plannen?
  • Staan belemmerende overtuigingen ("Ik kan geen wiskunde!") het leren van je kind in de weg?

Wanneer je een of meerdere vragen met ja heb beantwoord, weet dan dat soms maar kleine aanpassingen nodig zijn voor betere cijfers zodat leren weer leuk wordt!

Hoe leren weer leuk wordt

Het Programma

Om kinderen en ouders te laten zien hoe kleine aanpassingen leiden tot meer leerplezier en daarmee tot betere resultaten op school heeft Anne-Marieke van Hoofdmanager het programma "Hoe leren weer leuk wordt" ontwikkeld. Hèt programma dat alle onderdelen aanpakt die ervoor kunnen zorgen dat je kind niet goed kan leren. Met dit programma leert je kind focussen, concentreren en plannen. 

5 Modules

Het "Hoe leren weer leuk wordt" programma bestaat uit 5 module's die één tot anderhalf uur duren. Hierin komen de volgende onderwerpen aan bod. 

Module 1.  Intake en Hoofd opruimen

matrixmethode hoofdmanager.nl

Tijdens deze module wordt er gekeken naar de hulpvragen van het kind en die van jou als ouder. Voorafgaand aan deze sessie stellen wij enkele vragen aan de ouders. In de sessie zelf is echter alleen het kind aanwezig. Daarin leert je kind onder andere een techniek waardoor het een gestructureerd en opgeruimd hoofd kan creëren. 

hoe leren weer leuk wordt

Module 2.  Rol van ouders

In deze module staat de rol van de ouders centraal en daarom zijn deze keer alleen de ouders aanwezig. Je vraagt je misschien af waarom? Uiteindelijk ging het toch om het leren van het kind, nietwaar? Dat klopt.

In deze sessie richten we daarom onze aandacht op dingen die je als ouder bewust of onbewust doorgeeft aan je kind wat een invloed kan hebben op het leren op school. Misschien vertoont je zoon of dochter ook spiegelgedrag van iets "wat eigenlijk van jou is". Daarnaast krijg je als ouder handige tips mee om het leren van je kind te bevorderen. 

De resterende modules zijn alleen met het kind.

Module 3. Wat is mijn leerstijl?

Iedereen heeft zijn eigen manier van leren, van jong tot oud. Het is handig om erachter te komen welke leerstijl nu echt bij jouw zoon of dochter past. In deze module gaan we op zoek naar de unieke leerstijl van het kind en hoe hij of zij deze per vak het beste kan inzetten. 

Module 4. Onzekerheid en Focus

Tijdens de module "Onzekerheid en Focus" wordt gekeken naar de concentratie van je kind en hoe hij of zij deze kan optimaliseren. Ook wordt er gekeken naar eventuele belemmerende gevoelens en gedachtes die het leren kunnen belemmeren. Wat heeft je zoon of dochter meegemaakt waardoor hij of zij opziet tegen het geven van een presentatie? Of waarom lukt het niet om bij wiskunde vragen te stellen?

Module 5. Planning en Rust

Hoe maak je een effectieve planning waaraan je je makkelijk kan houden? Dat komt in deze module aan bod. Verder krijgt je zoon of dochter praktische oefeningen mee om de rust te bewaren in situaties waarin het leren wat moeilijker gaat of als er bijvoorbeeld wat spanning is voor het maken van een toets.

Natuurlijk kijken we ook naar de toekomst; op welke manier kan je een vervolgplanning maken en ervoor zorgen dat je deze tips meeneemt en blijft inzetten?

Vanuit ervaringen in onze dagelijkse praktijk weten we inmiddels dat deze modules ook jouw zoon of dochter kunnen helpen zodat leren weer leuk wordt! Niet alleen fijn voor je kind maar ook voor ieder lid van het gezin. Want als leren weer leuk wordt voor je kind, wordt het ook gezelliger in huis.

Hoe leren weer leuk wordt

PDF om samen met je kind te lezen

hoe leren weer leuk wordt

We hebben een gratis PDF-bestand gemaakt met iets meer gedetailleerde informatie. Lees het samen en/of bespreek het met je kind.

Nog vragen? Neem dan vooral contact op (vrijblijvend) met Anne-Marieke. Via de contactpagina of gewoon even bellen.

📱Anne-Marieke 06 - 139 239 25

hoe leren weer leuk wordt

Anne-Marieke 📱 06 - 139 239 25

Individuele training:  € 595

Auteur: Anne-Marieke Dusseljee

Diensten

Anne-Marieke studeerde na het VWO psychologie. Eerst aan de UT Enschede en later Kinderpsychologie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. 

Daarna haalde zij haar Master Hypnotherapie  aan het Hypnose Instituut Nederland. Verder heeft zij zich gespecialiseerd in de MatriXmethode van Ingrid Stoop en EFT bij Wouthiera Crommelin

Anne-Marieke is mede-eigenaar van Praktijk Hoofdmanager te Almelo.


Misschien ook interessant voor je

Ik ben zo moe in mijn hoofd – tips

Ik ben zo moe in mijn hoofd – tips

Faalangst – Kind op de Rem

Faalangst – Kind op de Rem

Mis nooit meer een Blog !

Als je je aanmeldt sturen we je telkens een email als we weer een nieuwe blog hebben geplaatst.