Hechting Ouder Kind

Met hechting bedoelen we de band tussen ouders en kind. En die is uniek! Want de hechting is een bijzondere, natuurlijke manier van verbondenheid die voor iedere ouder anders is en erg mooi kan zijn.

Maar soms gebeuren er dingen in het leven die de hechting tussen ouder en kind verstoort waardoor een onveilige hechting ontstaat. En dat kan zowel voor, tijdens en als na de zwangerschap gebeuren.

Is de hechting verstoord dan kan dit gevolgen hebben voor het gedrag van je kind. Denk daarbij aan symptomen als:

Oorzaken

Zoals gezegd; hechtingsverstorende gebeurtenissen kunnen zowel voor-, tijdens als na de zwangerschap plaatsvinden. Gebeurtenissen waar je in de meeste gevallen geen invloed op hebt kunnen uitoefenen. Zulke gebeurtenissen kunnen zijn:

  • het moeilijk zwanger worden
  • een (stressvolle) verhuizing
  • relatieproblemen
  • een miskraam
  • een pittige bevalling
  • financiële moeilijkheden

Hechtingssessie

Misschien herken je genoemde symptomen in het gedrag van je kind en heb je je wel eens afgevraagd waarom het kind zich zo gedraagt. En natuurlijk zou je het liefst willen dat die symptomen zo snel mogelijk verdwijnen, nietwaar?

Gelukkig kun je dan als ouder bij ons in de praktijk terecht voor een hechtingssessie. Dit is mogelijk zowel als moeder of als vader van het kind.

Tijdens zo’n hechtingssessie gaan we door middel van een vragenlijst op zoek naar eventuele hechting-verstorende gebeurtenissen en bespreken we hoe je de periode voor, tijdens en na de zwangerschap had willen beleven.

Vervolgens begeleiden we je, terwijl je in hypnose bent, bij het opschonen en het oplossen van de hechting-verstorende gebeurtenissen waardoor een nieuwe “energie” ontstaat.

En omdat je als ouder met “ontelbare draadjes verbonden” bent met je kind, zal je kind die nieuwe energie gaan ervaren en vanuit hier ander gedrag gaan vertonen. Want de band tussen ouders en kind is uniek!

Auteur: Anneke Dusseljee

Diensten

Na werkzaam te zijn geweest als fysiotherapeut volgde Anneke de opleiding tot Holistische NLP Practitioner aan de Academie voor Holistisch Coachen te Bilthoven. Vervolgens werd zij volledig gecertificeerd Hypnotherapeut naar alle opleidingen te hebben gevolgd aan het Hypnose Instituut Nederland.

Zij is samen met dochter Anne-Marieke eigenaar van Praktijk Hoofdmanager, tevens mede-eigenaar van 
HypnoLab. Daarnaast is ze eigenaar van Expertisecentrum voor Kinderhypnose "Next Generation Kids".

Tenslotte is zij docent aan het 
Hypnose Instituut Nederland voor alle opleidingen.


Misschien ook interessant voor je

Ik ben zo moe in mijn hoofd – tips

Ik ben zo moe in mijn hoofd – tips

Faalangst – Kind op de Rem

Faalangst – Kind op de Rem

Mis nooit meer een Blog !

Als je je aanmeldt sturen we je telkens een email als we weer een nieuwe blog hebben geplaatst.