Coaching Persoonlijke Ontwikkeling

Je hebt voor je persoonlijke ontwikkeling coaching nodig? Weet dan dat je absoluut niet de enige bent. Tienduizenden, zo niet honderduizenden mensen zouden in ons land er goed aan doen de hulp in te roepen van een persoonlijke ontwikkelingscoach. Niet erg verwonderlijk want het leven is er in de laatste paar decennia niet eenvoudiger op geworden.

We hebben namelijk ingeleverd op persoonlijk geluk. Zeg maar "rust in je hoofd". Het leven is jachtig geworden. Als je het wilt bijhouden moet je "van alle markten thuis zijn". Je moet tegenwoordig zoveel ballen tegelijk in de lucht houden dat je helemaal vergeet te "leven".

Alle ballen in de lucht houden

Zorgen over Problemen

We zijn dus zo met onze taken bezig dat we helemaal vergeten hoe we ons gelukkig kunnen voelen. Daar hebben we ook geen tijd voor want we piekeren de hele dag door. Ja, als volwassenen iets goed kunnen dan is het wel "zich zorgen maken".

En dat leidt niet zelden tot stress 1: "De sluipmoordenaar onder volwassenen". Elke dag een portie stress, omdat je je zoveel zorgen maakt, werkt als een elastiek dat opgerekt wordt. Er komt onherroepelijk een moment waarop het elastiek knapt. Bij mensen vertaal je dat naar bijvoorbeeld een hartaanval. 

Voor het zover is krijgen we echter genoeg signalen van ons lichaam. Denk maar aan slapeloze nachten, regelmatige ruzies, minder zin in seks, overgewicht of lichamelijke klachten zoals buikpijn.

Oorzaak onbekend

Opvallend is dat vaak, - niet altijd -, de oorzaak van het probleem onbekend is. Ga maar na: waarom lukt het jou niet om af te vallen en een ander wel? Hoe komt het nu dat juist jij een burnout krijgt en niet je collega die hetzelfde werk doet? Waarom durf je niet te vliegen of auto te rijden terwijl miljoenen dat iedere dag doen zonder erbij na te denken? Waarom lopen relaties stuk terwijl er toch ook zoveel mensen gelukkig zijn met elkaar? Hoe komt het dat je al weken niet goed slaapt en je je partner bijna niet wakker kunt branden?

Coaching Persoonlijke Ontwikkeling Volwassenen
- Voor Rust in je Hoofd en Lichaam -

Hypnotherapie voor Volwassenen

slapeloosheid vrouw

Slapen gaat slecht, hoewel je moe bent

Blokkades

Inderdaad, problemen te over waar je als volwassenen zorgen over kunt maken. Problemen, waar je soms niet zo snel een oplossing voor hebt. Bijvoorbeeld omdat het een oud probleem is dat al die jaren ongemerkt in je onderbewustzijn heeft gesluimerd. Een probleem dat nu meer en meer je gedachten op een negatieve manier aan het bepalen is. Je zou dit graag willen oplossen, maar je weet niet hoe. Je ervaart ergens een blokkade of je komt in een vicieuze cirkel.

onbewuste

Dat heeft alles met je onderbewustzijn te maken. Een deel van je hersenen met de 3 S-en: sterk, sluw en slim. Een gedeelte dat 90% van ons gedrag aanstuurt. Ga maar eens na hoeveel dingen je automatisch doet. Niet alleen handelingen als fietsen, autorijden en eten maar ook de manier waarop we op anderen reageren. Misschien heb je bijvoorbeeld wel eens gezegd: "Oeps, dat zei ik zonder erbij na te denken." Je kunt je voorstellen, dat hieruit weer nieuwe problemen kunnen ontstaan waar je je dan ook weer zorgen over kunt maken. Hieronder vind je slechts een paar voorbeelden hiervan:

 • Slapen gaat slecht hoewel je moe bent
 • Je voelt je down en depressief
 • Weinig zelfvertrouwen
 • Je ervaart angsten bij bepaalde handelingen zoals autorijden en vliegen
 • Je durft niet met de lift
 • Coaching Persoonlijke Ontwikkeling Volwassenen
  - Voor Rust in je Hoofd en Lichaam -

  Negatief zelfbeeld  

  Negatief Zelfbeeld

  Voor je het weet heb je een probleem "aan je broek hangen" waarover je zulke grote zorgen maakt dat je aan jezelf begint te twijfelen. En als dat negatieve zelfbeeld zich eenmaal heeft genesteld in je brein dan komen, zonder dat je het merkt, vanzelf de vragen naar boven die dat gebrek aan zelfvertrouwen versterken. "Ben ik wel goed genoeg?", "Kan ik die nieuwe baan wel aan?", "Ben ik wel een goede ouder?" of "Vinden de mensen me eigenlijk wel aardig?"

  Wil jij ook?

 • Lekker in je vel zitten?
 • Je daadkrachtig en energiek voelen?
 • Vol zelfvertrouwen en gelukkig zijn?
 • Jezelf verlossen van blokkades?
 • Genieten van een heerlijke nachtrust?
 • Coaching Persoonlijke Ontwikkeling Volwassenen
  - Voor Rust in je Hoofd en Lichaam -

  Hypnotherapie

  Gelukkig kunnen we met hypnotherapie direct contact maken met de diepere lagen van ons onderbewustzijn. Zo kunnen we "de boel daar eens mooi opruimen" doordat we in hypnose een duidelijk inzicht krijgen in de oorzaak van het probleem. Een probleem dat je zo belemmert in je dagelijks functioneren.

  Opeens wordt je onbestemd gevoel van ongelukkig zijn een concreet probleem dat op te lossen is. Velen gingen je in onze praktijk al voor. Mensen die met zorgen binnenkwamen en na een paar sessie Persoonlijke Ontwikkeling Coaching  hun blije leven weer hadden teruggekregen. Als het bij hen mogelijk is geweest, dan kan het ook bij jou.

  Auteur: Anneke Dusseljee

  Diensten

  Na werkzaam te zijn geweest als fysiotherapeut volgde Anneke de opleiding tot Holistische NLP Practitioner aan de Academie voor Holistisch Coachen te Bilthoven. Vervolgens werd zij volledig gecertificeerd Hypnotherapeut naar alle opleidingen te hebben gevolgd aan het Hypnose Instituut Nederland.

  Zij is samen met dochter Anne-Marieke eigenaar van Praktijk Hoofdmanager, tevens mede-eigenaar van 
  HypnoLab. Daarnaast is ze eigenaar van Expertisecentrum voor Kinderhypnose "Next Generation Kids".

  Tenslotte is zij docent aan het 
  Hypnose Instituut Nederland voor alle opleidingen.


  Misschien ook interessant voor je

  Ik ben zo moe in mijn hoofd – tips

  Ik ben zo moe in mijn hoofd – tips

  Faalangst – Kind op de Rem

  Faalangst – Kind op de Rem

  Mis nooit meer een Blog !

  Als je je aanmeldt sturen we je telkens een email als we weer een nieuwe blog hebben geplaatst.